The Definitive Guide to κυπαρισσια διαμονη
The Definitive Guide to κυπαρισσια διαμονη
Blog Article
Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για την ανάπτυξη ενός κυπαρισσιού είναι η τοποθεσία στην οποία φυτεύεται. Τα κυπαρίσσια προτιμούν υγρό, καλά στραγγιζόμενο έδαφος και ευδοκιμούν σε περιοχές με άπλετο ηλιακό φως.
Εάν βρεθείτε στην περιοχή αξίζει να επισκεφθείτε το Κάστρο Καλογριάς στην περιοχή Καστέλλι. Τα ερείπια του Κάστρου βρίσκονται σε έναν χαμηλό παραλιακό λόφο ανάμεσα στον οικισμό Κυπαρίσσι και στην παραλία Κυπαρισσίου. Πέρα από την αμυντική προστασία, η θέση του λόφου είναι τέτοια έτσι ώστε να κρύβει τον οικισμό από την θάλασσα. Η ιστορία του Κάστρου δεν είναι, δυστυχώς, γνωστή, αναφέρεται, όμως, ως «Βυζαντινό».
Είναι μια μικρή παραλία, στην οποία μπορείτε να φτάσετε είτε από το χωριό Καψάλι είτε από την παραλία με κανό ή θαλάσσιο ποδήλατο.
Το κλάδεμα πρέπει να γίνεται κατά τη διάρκεια της περιόδου ύπνου, συνήθως τους χειμερινούς μήνες. Είναι σημαντικό να αφαιρούνται τυχόν νεκρά ή άρρωστα κλαδιά καθώς και τυχόν κλαδιά που διασταυρώνονται ή τρίβονται μεταξύ τους.
Η μεγαλύτερη πάλι είναι η Μεγάλη Αμμος, με άσπρο μικρό βότσαλο, πλατιά, πεντακάθαρη και παγωμένη, ιδιαίτερα στο δεξιό της μέρος όπως κοιτάς τη θάλασσα, διότι υποδέχεται υπόγεια νερά. Απέναντι η βραχονησίδα Νησάκι.
Πίσω από την παραλία, δίπλα στο δρόμο, βρίσκεται το σπήλαιο Θυννί στα Μαγιάτικα, που διακρίνεται δύσκολα και χρειάζεται προσοχή για να μπει κανείς. Η ονομασία Θυννί είναι τοπική και σημαίνει ζεστά, ρηχά νερά για να γεννούν τα εποχιακά ψάρια, όπως τα μαγιάτικα.
Βροχή και πιθανή καταιγίδα αλλά και διαστήματα με καθαρό καιρό.
Αν είστε λάτρεις της φύσης, μπορείτε να περπατήσετε μέχρι μέσα στο φαράγγι και να φτάσετε στον καταρράκτη. Το φαράγγι του Χάλαρη είναι μέσης δυσκολίας και το τοπίο είναι σε μερικά σημεία άκρως σεληνιακό και σε μερικά άλλα με πυκνή βλάστηση.
Το Κυπαρίσσι είναι κτισμένο στη θέση της αρχαίας πόλης Κύφαντα, (σημερινή Παλαιόχωρα), γνωστή για τα πηγαία νερά της, εξού και η δεύτερη ονομασία του «Βρύση».
Ιδανικός προορισμός για αυτούς που ψάχνουν ήσυχες και ήρεμες διακοπές μακρυά από φασαρία.
Η επίσκεψη μέσα από πικροδάφνες, γαλατσίδες, κιτρινοξιλιές, συκιές και σχοίνα στο αρχαίο Ασκληπιείο και στα ξωκλήσια επάνω από τον γραφικότατο συνοικισμό Βρύση. Βλέπεις, ακούς και ευφραίνεσαι το νερό που αναπηδά μέσα από τον βράχο καθώς υπόγεια κατεβαίνει από τις κορυφές του Πάρνωνα και αναβλύζει για να υδροδοτήσει το Κυπαρίσσι και να ποτίσει την καλλιεργήσιμη γη ολόγυρα.
Είναι ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Ικαρίας, με πλούσια βλάστηση και με μερικές από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού.
Απολαυστικοί είναι οι περίπατοι το απόγευμα με την ευεργετική σκιά στο μονοπάτι που οδηγεί στο ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου, καθώς διασχίζει read more κανείς την όχθη με την πυκνή μακία που ευωδιάζει από χιλιών λογιών φρύγανα.
Τα ορεινά χωριά Χάρακας, Λαμπόκαμπος, Πιστάματα διατηρούν στο ακέραιο τον ορεινό χαρακτήρα τους και παρουσιάζουν έντονο αρχιτεκτονικό και πολιτισμικό ενδιαφέρον.